Wat is salicylzuur? Voordelen van salicylzuur op de huid

Wat is salicylzuur? Voordelen van salicylzuur op de huid

Salicylzuur, dat de laatste jaren op de voorgrond treedt in huidschoonheid, zit in veel huidverzorgingsproducten. We hebben ook onderzocht wat salicylzuur is en hebben waardevolle informatie voor je verzameld. We zullen ze allemaal uitleggen in dit artikel. Maar laten we je dit gewoon vertellen; Salicylzuur is een zegen voor de schoonheid van de huid! Dit zuur onderscheidt zich door de gezondheid en schoonheid van de huid en is een bèta-hydroxyzuur. Dit in olie oplosbare zuur helpt het verstopte uiterlijk te verwijderen door de poriën binnen te dringen. Het heeft ook een belangrijke plaats met zijn antibacteriële functies. Dit zuur is dus essentieel voor de gezondheid van uw huid. Nou, ben je klaar om de stoffen te leren die salicylzuur bevatten?

Wat is Salicylzuur?

Dit wonderbaarlijke zuur komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit. Als we de voedingsmiddelen die salicylzuur bevatten in het algemeen moeten vermelden, kunnen we ze als volgt opsommen;

Groenten: artisjok, bloemkool, broccoli, klaver, komkommer, maïs, radijs, aardappel, venkel, aubergine, spinazie, champignons, paprika, conserven en augurken...

Fruit: Grapefruit, sinaasappel, kiwi, perzik, watermeloen, banaan, abrikoos, avocado, tomaat, ananas, pruim, druif, aardbei, braambes, bosbes, granaatappel, mango en citroen...

Andere voedingsmiddelen: Het is ook rijk aan noten zoals pinda's, pistachenoten, sesamzaad, pinda's, pompoenpitten en thee-, koffie-, fruit- en groentesappen.
Daarom is het mogelijk om salicylzuur uit voedsel te halen.

Wat zijn de voordelen van salicylzuur voor de huid?

Salicylzuur is een zuur waarvan de voordelen eindeloos zijn. We waren echter meer nieuwsgierig naar de voordelen voor de huid en onderzochten het. Hier is het wonder van salicylzuur op de huid...

  • Het dringt door tot in de poriën, dankzij de gemakkelijke oplossing in olie en water. Helpt de zichtbaarheid van poriën te verminderen. Het geeft een gezuiverde huid.
  • Het voorkomt ook de vorming van mee-eters door de zichtbaarheid van poriën te verminderen.
  • Dankzij de peelingfunctie reinigt het de dode huidcellen.
  • Het zorgt voor de oliebalans van de huid.
  • Het heeft ook positieve effecten op acne. Het voorkomt de vorming van acne en helpt de reeds bestaande acne te vervagen.
  • Het is een uitstekende smet-vijand. Bij regelmatig gebruik laat het huidvlekken door.
  • Nogmaals, het is een uitstekende anti-rimpel bij regelmatig gebruik. Dankzij de verjonging van jeugdcellen vermindert het de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.
  • Ten slotte is het ook zeer gunstig voor het haar. Met shampoos die salicylzuur bevatten, wordt roos op de hoofdhuid voorkomen.

Zoals je kunt zien, helpt dit zuur je om met veel huidproblemen om te gaan. Ook jij maakt je huidverzorgingsproducten van salicylzuurtonics en salicylzuurcrèmes, en je huid zal stralen van gezondheid!

Beschadigt salicylzuur de huid?

Het is vermeldenswaard dat salicylzuur, dat uitstekende voordelen heeft voor de huid, schadelijk kan zijn voor de gevoelige huid. De exfoliërende eigenschap van dit zuur kan de gevoelige huid irriteren. Om deze reden raden we mensen met een gevoelige huid aan om salicylzuur-huidverzorgingsproducten zorgvuldig te gebruiken.
Aan de andere kant willen we benadrukken dat het gebruik van een vochtinbrengende crème niet over het hoofd mag worden gezien, omdat deze de normale huid kan uitdrogen. Natuurlijk moet u ook uw dermatoloog raadplegen voordat u het gebruikt. Zo kunt u uw huid beschermen tegen mogelijke allergische factoren.

Hoe salicylzuur te gebruiken?

De methoden voor het gebruik van salicylzuur variëren afhankelijk van de behoeften van de huid en het type ingrediënt dat het bevat. Wanneer u salicylzuur gebruikt, breng het dan aan op een schone huid en gebruik een zonnebrandcrème met SPF 50 om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Crèmes die salicylzuur bevatten: Omdat ze in crèmevorm zijn, kunnen ze op een schone huid worden aangebracht. Het kan worden gebruikt voor het hele gezicht of voor bepaalde gebieden.

Serums met salicylzuur: Na een goede reiniging van de huid kunnen ze worden gebruikt voor het hydrateren.

Tonics met salicylzuur: Na het reinigen van de huid met een gezichtsreinigingsgel, kunnen ze worden aangebracht met watten. Ze vergemakkelijken de zuivering van de poriën en zorgen voor een evenwichtige huidolie.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het gebruik van salicylzuur?

Het is essentieel om de huid te beschermen tegen de zon tijdens het gebruik van salicylzuur, aangezien salicylzuur een ingrediënt is dat de huid op microniveau exfolieert. Om de vorming van vlekken op de huid te voorkomen, mag zonnebrandcrème met SPF 50 overdag niet worden verwaarloosd, ongeacht de zomer of de winter.
Zoals met alle huidverzorgingsingrediënten, moet salicylzuur worden aangebracht op een grondig gereinigde huid.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van zure ingrediënten, die ook een peeling-effect hebben en salicylzuur. Om huidirritatie te voorkomen, moeten ofwel geschikte geformuleerde producten de voorkeur hebben, of als verschillende producten moeten worden gebruikt, moeten ze met een tussenpoos van één dag worden aangebracht. "Welk percentage salicylzuur moet in een product zitten?" Hoewel het antwoord op de vraag onduidelijk is, kan het variëren naargelang de behoeften van de huid. Als de huid ernstige acne/acneproblemen heeft, kan het nodig zijn om een ​​dermatoloog te raadplegen.

Een gevoelige huid kan bij het gebruik van salicylzuur eerst beginnen met laag gewaardeerde producten. Ze kunnen doorgaan nadat ze het product een tijdje hebben geprobeerd en ervoor zorgen dat het geen gevoeligheid veroorzaakt. Op dit moment kunnen salicylzuurformules die neurosensine of niacinamide bevatten, gevoeligheid voorkomen door de huid te kalmeren.

Wordt salicylzuur elke dag gebruikt?

De gebruiksfrequentie van salicylzuur kan worden bepaald aan de hand van de behoeften van de huid, maar salicylzuur is een ingrediënt dat elke dag kan worden gebruikt. Bovendien kunnen bij regelmatig gebruik zichtbare effecten worden bereikt.

Welke huidtypes kunnen salicylzuur gebruiken?

Alle huidtypes kunnen salicylzuur gebruiken, ook de gevoelige huid. Wat hierbij van belang is, is het percentage salicylzuur in de inhoud. Gevoelige huiden kunnen dit gebruiken door meer aandacht te besteden aan deze verhouding.

Je kunt onze blogpost over glycolzuur lezen: hier