Wat is Melkzuur? Voordelen Van Melkzuur Op de Huid

Wat is Melkzuur? Voordelen Van Melkzuur Op de Huid

Melkzuur is een ingrediënt dat populair is geworden in de huidverzorging en dat vaak wordt aangetroffen in veel cosmetische producten. Het is ook beschikbaar in meer substantiële concentraties in medische kantoren. Melkzuur is een antioxidant, een chemische exfoliant en helpt de huid te hydrateren. Hier is het gebruik van melkzuur in huidverzorging...

Serums die pure antioxidanten of vitaminesoorten bevatten, hebben vaak de voorkeur gekregen in de huidverzorging. Melkzuur is een van de meest geprefereerde AHA's. Melkzuur is een antioxidant, een chemische exfoliant en helpt de huid te hydrateren. AHA's zijn een groep zuren bestaande uit glycolzuur, melkzuur, appelzuur, amandelzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur. Al deze zuren helpen het huidoppervlak te exfoliëren. Producten die melkzuur bevatten voor thuisgebruik zijn over het algemeen mild en hebben een concentratie van 10% of minder. Producten die meer bevatten, vereisen een professionele toepassing van 10-15%.

Chemische peelings met AHA, zoals melkzuur, verwijderen de bovenste laag dode huidcellen. Meestal bevatten oppervlakkige chemische peelings een concentratie melkzuur. Het verwijdert voorzichtig dode cellen van de huid zonder te wrijven, maar niet zo veel.

Hier zijn de effecten van melkzuurgebruik op de huid:

Melkzuur geproduceerd in een laboratoriumomgeving wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Deze zuren, die een natuurlijk peelend effect hebben, verwijderen rimpels door veroudering. Het opent ook de poriën van de huid door dode cellen te verwijderen. Melkzuur geproduceerd door glycogeenmetabolisme is beschermend.

  • Verbetering van de huidtextuur en teint
  • Verbetering van het uiterlijk of de stevigheid van de huid
  • Donkere vlekken verminderen
  • Fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels gladstrijken
  • Poriën openen en reinigen

Sie können unseren Blogbeitrag über Saliclic Acid lesen: hier

Je kunt onze blogpost over glycolzuur lezen: hier